Sukkel & Drafje

"Het verschil tussen Leipheimer en Contador is een gele trui (jullie weten wel, die ene) beste Herbert en Maarten".

Dijkstra en Ducrot moeten nu toch wel het meest verguisde duo van Nederland zijn. Kan echt niet anders. Ik geef toe, er zijn nog wel een paar kandidaten die voor deze trieste titel in aanmerking komen, maar Dijkstra en Ducrot hebben in de afgelopen weken op onnavolgbare wijze afstand genomen van de concurrentie.
En dan heb ik nog geluk gehad: gedurende twee weken heb ik de Tour gevolgd met onverstaanbaar Deens en oninteressant Duits commentaar. Teruggekeerd in Nederland bleek dat een zege(n). Tijdens de beslissende tijdrit waren D&D zo met zichzelf bezig dat ze voor het gemak even vergaten dat Contador die dag de gele trui toch echt om de schouders had.

Dat feitelijke foutje is natuurlijk geen ramp: het gezemel, gezeur, gejengel en ach en wee gedrag van beide commentatoren is wat maakt dat je doorzapt naar "de Belg". Toegegeven, bij Sporza duren de etappes net zo lang en zijn de biografieen van de in de ontsnapping betrokken renners ook wel eens uitgelezen, maar het blijft verslaggeving daar waar D&D afzinken naar bedenkelijke eentweetjes die voor analyses moeten doorgaan.

Vanochtend schrijft Nico Dijkshoorn dat Mart Smeets ongetwijfeld boelddoping gebruikt tijdens de Tour. Ik stel voor dat we bij D&D de contra expertise niet afwachten. Deze tweemans ploeg mag uit de wedstrijd worden genomen.

Dat ik de wijsheid niet in pacht heb waar het gaat om een vervanging van Sukkel & Drafje is juist precies wat we nodig hebben om ook de minder sprankelende etappes met plezier te beleven: vernieuwende frisheid in plaats van de belegen belerende taal van Dijkstra en Ducrot. Er lopen vast nog wel wat Frank Snoeksen rond en Andy Houtkamp (maakt lekker ongepast ruzie) is ook gewoon als speaker bij Kinheim begonnen.

Reacties

Populaire posts