83

De Jong (FC Utrecht) "scoort" zijn 83e gele kaart en het stadion juicht.
In het commentaar tijdens Ajax - Sparta wordt vrolijk verwezen naar de schandalige opmerkingen van Sneijder aan het adres van Bossen tijdens de eerste ontmoeting van beide clubs dit seizoen (waarna indertijd de badinerende opmerkingen van Ten Cate en Jaakke nog het meest stuitend waren).
De supporters van ADO houden hun reputatie hoog door de sloop van het stadion alvast in te zetten en met het gooien van vuurwerk kracht bij te zetten. En dat terwijl het zo briljant begon met de groen-geel beschilderde kip.
Door dit soort incidenten verword ik tot een klagende veertiger die geen voetbalstadion meer in wil. En dat maakt dat mijn jongens nooit naar een betaald voetbal wedstrijd zullen gaan. Papa verdomt het om tussen de vloekende, scheldende en rokende supporters te moeten bivakkeren en wil zijn kroost dat beeld onthouden.
Met heimwee denk ik terug aan Ajax - CSKA Sofia uit 1972 en met jaloezie kijk ik naar de beelden uit de 50er en 60er jaren, toen iedereen (ongetwijfeld zwaar paffend) zonder gesodemieter tot drie meter van de zijlijn zat.
Zucht...

Reacties

Populaire posts